Február

Február

Anotace: táto je pre mňa... a je svetloplachá... a asi to má k poézii ďaleko a možno to ani poézia nechce byť... ale niečo celkom iné.....

Sbírka: O vánku v jahňadách (alebo Na cudzom území šťastie pramení)

ulice sú nadránom tiché
pohltia každučký výdych
iba pod lampou
sa vydýchnuté zráža
hmla
**********
koncom februára všetko pokrýva
hrubý nános snehu
aj jelše v stromoradí ešte spia
vlastne
spí tu hádam každý
**********
iba ja vyšľapávam do snehu
bizardné obrázky
načúvajúc vrzgotu
ticho si hmkajúc
hitovku odpočutú z rádia
**********
spomínam na leto
cesty tunelmi
ku mne a späť
a na zatmenie mesiaca
a ani trochu mi nie je zima
**********
všetko je v poriadku
sivý vlk odpočíva
medzi kvapľami jaskyne
v bezpečí
sklonil unavenú hlavu
**********
studené zábradlia mostov
ktorými sa dá prísť
pália do dlaní
víno má naďalej farbu višní
karty sú už dávno rozdané
**********
keď prídem domov
odložím svoje obrázky
na dno šuplíka
a konečne aj ja
oblečená v pokoji
*
zaspím
Autor sophia92, 26.02.2009
Přečteno 369x
Tipy 23
Poslední tipující: Holis, zlomeny srdce, Radek.oslov.Šafárik, jedam, 5thelement, fab four, enigman, V.N.Losinský, Romana Šamanka Ladyloba, Jana M., ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pekné, zasnežené, to bratislavská zima je úplne iná :(

02.03.2009 01:33:00 | zlomeny srdce

dobré,postřech noveho dne

01.03.2009 13:10:00 | Radek.oslov.Šafárik

obrázkový sníh...

26.02.2009 16:36:00 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí