Hledání

Hledání

Anotace: Co je smyslem života? Nejotřepanější otázka, na kterou stále neexistuje uspokojivá odpověď...

Noc jako černá dračí sluje
předvádí svůj chřtán ránu,
v kalužích koupou se světla lamp,
neurvalý zvuk budíku tou polotmou pluje
a dalšímu dnu otevírá bránu
tápání po tlačítku vypínače.
Začíná hledání, vlastně -
jak může mít začátek, co nikdy nekončí?
Hledám - zatímco někdo ještě převalí se slastně -
podle zvuku ten zatracený krám
na nočním stolku.

Hledám propisku, list papíru, i slova zas
zatímco ručičky hodinek na mém zápěstí
nemilosrdně odměřují čas,
hledám tisíc nedůležitých hloupostí
a nakonec svazek zbytečných klíčů
ke dveřím prázdných cel.
Odcházím a hledám po kapsách
pár drobných na lístek z automatu.
Mám pocit trochu jako v snách,
v očekávání kladného zvratu.
No, zeptejte se přece někoho,
CO vlastně hledáme?

Hledáme samotu
hledáme společnost
hledáme spřízněnou duši.
Hledáme krásu
hledáme skutečnost
hledáme...co?
Snad někdo tuší.
Hledáme zrníčka v záplavě klásků,
hledáme modřejší nebe
hledáme tu pravou lásku
hledáme sami sebe...
Autor Norma, 27.02.2009
Přečteno 303x
Tipy 12
Poslední tipující: Druhá jizva v duši, Holis, BArBArKO, René Vulkán, labuť, prostěholka, enigman, V.N.Losinský, Maura, shakespeares
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..nikdy hledat nepřestanem..

06.03.2009 23:17:00 | Tacca

Každý hledá něco jiného a má pocit, že to je pro něho ten největší smyls... ale hledání a poznávání je důležitou součástí žití...

28.02.2009 07:07:00 | labuť

No právě, proč?....otázka na tělo. To je právě to, co nevím a co mě na životě fascinuje. PROČ?
Díky za tipy a za pochvalu.

27.02.2009 23:34:00 | Norma

hledáme nakonec jen sami sebe...a ztrácíme se sami v sobě...tak proč to vlastně děláme? pěkný, básníku...

27.02.2009 22:27:00 | shakespeares

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí