Lék na bolístky ( pro Simíska )

Lék na bolístky ( pro Simíska )

Anotace: Zapomenout pro chvíli temnoty na světlo je ta největší chyba, které se můžeme dopustit, je to jako plavit se po řece v děravém člunu, bez vědomí, že se jednou potopí... Přesto je stále čas se zachránit, stačí jen chtít...

Sbírka: Kniha života

Bolest - jen jedna strana mince
jen jedna stránka knížky,
jako jsou hvězdy a jako je slunce
na bolest dívej se z výšky...

Pak lépe je vidět rozřešení,
tak neboj se obrátit list,
nehledej zálibu v utrpení,
když veselé řádky smíš číst.

Když myšlenky teskné nastřádáš
tak jako zlaté mince,
často i více platíváš
a žalem pukne Ti srdce.

Jediným lékem na bolístky
jsou šťastné myšlenky,
žal zahal zlehka v pavučinky,
uzamkni vzpomínky.

Neptej se v noci po temnotě,
dívej se po hvězdách,
ztracena sama v čase a hmotě
se slzou na řasách,
neměň svou naději v prach,
vždyť nejhorší rádce je strach.
Autor Akrij8, 02.03.2009
Přečteno 370x
Tipy 14
Poslední tipující: Holis, maranika, labuť, 5thelement, Ariella13, kikis, Petbab, Romana Šamanka Ladyloba, Simísek
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Dobrá rada...:)

02.03.2009 10:07:00 | 5thelement

To se ti opravdu moc povedlo, je to nádherné ;)

02.03.2009 09:16:00 | Ariella13

...:-* Děkuju...

02.03.2009 00:13:00 | Simísek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí