Bít či nebít

Bít či nebít

Anotace: Války - neválky ...o válkách osobních či vnitřních. /V roce 2009 oceněna 3.místem v kategorii poezie v rámci soutěže "Slavkovské memento"./

Sbírka: Inkoust mé duše /výběr/

ONA:
Pokrytče, což nemáš dost?!
Vzývám tvoji Ubohost,
by zmocnila se svého kyje
a bojovala, dokud žije
něco jako Upřímnost.

ON:
Upřímnost, ta hnusná svině,
co mnoha lidem líbá krev,
co sedí, ruce pevně v klíně
a z kousku prachu snímá ret?
Neznám.

ONA:
Kreslíš řádky šedivé
a pohled tvůj se nezná s mým.
Kdyby bylo pravdivé,
co tvrdíš,
nejsi ubohým.

ON:
Bít či nebít ... ?
Přichází a přináší dilema,
jenž rozbourává sloky vln,
přichází jak ozvěna,
však neodchází, jsem jí pln.

ONA:
Bít či nebít?
Ubožáku, hraješ si na Hamleta,
však nejsi slavný hrdina.
... a ... a ani žádný poeta.

ON /ironicky/:
Nejsem.
Jaká novina!

ONA:
Jen se zmocni kyje
a bojuj, máš-li odvahu,
tvá duše, co ti v rukou hnije,
čerpá temno z protahů.

ON /otočí se k ní/:
Moje Duše...
...složitá to osoba,
tady ti ji nabízím.
Není slavná, ani obyčejná.
Je Moje.

ONA:
Tvoje ubohá duše?
Co píše slavné citáty?
Co odpovídá vždycky suše?
Ne, díky.
Odmítám ji. – Bez ztráty.

ON /odchází/:
Bít či nebít ... ?
Kdes, můj Kyji?
Odcházím.
Autor Anjobi., 03.03.2009
Přečteno 411x
Tipy 11
Poslední tipující: Bíša, Agniezka, shakespeares, Marfuša, Romana Šamanka Ladyloba, enigman, Maro Deives
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Píšeš skvěle!

05.02.2010 15:15:00 | Bíša

máš nadání i na drama, pěkné

03.04.2009 11:18:00 | Marfuša

pořád čekám na akci a on nakonec odejde! kecal a kecalka. moc se mi líbí

03.03.2009 15:36:00 | Maro Deives

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí