Nejhezčí den

Nejhezčí den

Anotace: Štěstí-neštěstí, láska-manželství...

Pro ten nejhezčí den
šťastná nebyla, jen
s něčím smířená.
Z lásky nezbylo nic
- zkrátka dala si říct,
v sítích chycená..

Zrádná nevůle těl -
motýl neuletěl,
křídla slepená..
Slova vážila míň,
jak žádá svatební síň.
Dnes ví, co znamená…

...když se pevnou vůlí staví hráz,
vší silou obepíná
všechno zlé i dobré v nás,
co skrývá svědomí.
Vždyť všechno ve dvou půjde snáz!
Svět se nám otevírá..
Kolem jen ticho - jako příkrý sráz -
kdo z nás jej prolomí?

Čas jak o překot hnal,
všechno plynulo dál
vstříc svým osudům.
Dnes jen patřičný soud
má právo rozhodnout
komu připadne syn a komu dům...

Když se pevnou vůlí staví hráz,
náš oheň vyhasíná,
v každém z nás ten známý chlad
zas všechno ubíjí.
Smutný osud puklých váz
nám to připomíná...
Všechno nabralo tak rychlý spád
- a dál se musí jít...
Autor milancholik, 03.03.2009
Přečteno 325x
Tipy 4
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, Norma, Radek.oslov.Šafárik
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Přesně vystiženo, přímo ze života

03.03.2009 19:04:00 | Norma

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí