Kvet melancholik

Kvet melancholik

Anotace: Podobnosť s - Kuře melancholik je iba v názve, nie v kvetu jazve. (Venované krehkosti kvietku, podobne ako krehkosti človeka, aby ja dokončil vietku.)

Kvet jeden,
rozkvitol,
hovorí si, vädnem.

Prečo som krehký?,
prečo?,
prečo som hebký?

Prečo žijem, prečo dýcham?,
snívam, ľúbim, komunikujem?,
vraví si, žiť sa ostýcham.

Život, tak náročný,
prečo spolu včely si užívajú, lietajú?,
vraví, pri nich som len pobočný.

Cnie sa mu samému,
nektár kvapol na stonku,
podstata existencie oknom uchádza mu.

Tras, chlad, spadne,
ale cíti zápal v sebe,
bojuje, chce zvíťaziť, nezvädne, na zem nikdy nepadne.

Copyright © Juraj Hrom
Autor Juraj Hrom, 06.03.2009
Přečteno 243x
Tipy 10
Poslední tipující: Holis, Radek.oslov.Šafárik, kikis, labuť, Unyle Pěl, Mbonita, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí