Bušidó

Bušidó

Anotace: Epická báseň. Je o cestě, která je pro každého z nás nejdelší a nejtěžší. O cestě do vlastní duše. Kdo jsme, proč jsme tady a jaká je naše žízeň po poznání sebe sama. Cesta je cílem...

Celou noc zpíval slavík a sakura rozuměla jeho písni.
Snad zpíval o cti, snad o meči, snad o cestě duše a žízni.

Večer jsem brousil meč a myslel při tom na čest.
Je ráno a slavík odletěl, však ukázal na cestu
snad to jen chtěl.

Slavík ucítil mou žízeň a já porozuměl.
Co Bohové chtějí to prozradí, na snítku sakury slavíka posadí.

Je dobré zemřít a vědět že čest,
je jediná cesta co mohla mě vést.

Sakura voní tak sladce a slavík zase přiletí.
Přiletí a jeho zpěv prozradí, že je jen jedna a nejdelší cesta.

Nejdelší cesta po které musíme jít, vede do naší vlastní duše.

Je daleká jak píseň slavíka dlouho zní.
Trvá celý život.

Každé ráno je dokonalé.
To proto, že může být počátkem dne, kdy dojdeme k cíli cesty.

Zas bude celou noc zpívat slavík a sakura mu bude s vůní naslouchat.
Ten kdo šel po cestě cti ho už neuslyší.
Jeho žízeň po cti byla ukojena a on zemřel jako bojovník.

Ten kdo mu daroval smrt se poklonil, že měl tu čest,
na konci cesty bojovníka svým mečem smrt vést.

Zbyl po něm meč, směr cesty pro druhé,
zbyla po něm v srdcích samuraje čest.

Žízeň je cesta, meč na ní je druhem a čest pro cestu i meč je cílem...
Autor Bucharovic, 07.03.2009
Přečteno 351x
Tipy 8
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, Iva Borecká, Lorraine, floreciente
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Plný souhlas s gabkinem...

08.03.2009 20:42:00 | Lorraine

gabkin - Díky

07.03.2009 19:30:00 | Bucharovic

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí