Teta Zdenička

Teta Zdenička

Anotace: Další psaní o našem členu rodiny, tentokrát o naší tetě

Naše teta Zdenička,
mlsá ráda jablíčka,
vaří kompot jako mńamku,
dáme si ho snad i z džbánku.

Sbírá knížky kuchařky,
co nejsou jen do tašky,
je jich třista,to je číslo,
že by to i s vámi řízlo.

Je to sbírka úctyhodná,
je to sbírka veliká,
kdo neví, jak se co vaří,
at´ k nám někdy zavítá.

Teta ráda brambor, maso,
co je doma ve spíži,
do města je cesta dlouhá,
tak jí tašky netíží.

Kdo má doma ńákou knížku,
recept nebo prima tip,
teta ho hned povyzkouší,
řekne co by ještě mělo být.

Teta ráda cestuje
a nehledejte kde parkuje,
ona chodí sama pěšky,
at´ prší nebo je venku hezky,
chodí pěkně zvesela,
i když nehraje jí kapela.

Tetu máme velmi rádi,
jsme s ní přeci kamarádi,
ona bydlí nad námi,
tak prosím, teto, žádné dupání.
Autor BARBYE, 11.03.2009
Přečteno 617x
Tipy 1
Poslední tipující: Kars
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A mně se ta básnička docela líbí, fakt :-))

13.03.2009 19:53:00 | Kars

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí