Božská

Božská

Anotace: ...

Sbírka: Odlesky, Vzdušná

Svantovít pozvedl pohár
a podal ruku Vestě:
"Co bylo, bylo,
co jsme si,
to jsme si,
dneska jsme všichni
ve stejné ... díře.

Nad obzor vzlétají
havrani boha Luga
a kosi s bílými pírky
zpívají bohům
namísto Orfea.

A Pan má radost.
"To je má píseň!
Kde jste ji vyhrabali?!"
"Vyrašila
ze země..."

A tóny letěly vzhůru
k nebesům a smály se.
"Podávejte si ruce,
co jste si,
to jste si,
ale my vám nepatříme..."

Diův blesk
se minul účinkem.
"Tragická nehoda
se v noci na dnešek
udála v horní dolní -
mladý pár zasáhl blesk,
když se ukrývali
pod starým osamělým stromem.

V důsledku toho
a pro bezpečí občanů
se Strana inteligentních voličů
rozhodla vykácet všechny
potencionálně nebezpečné
osamělé stromy."

Keltský dub letí do Tartaru.
Kos podává ruku Panovi.
"Co bylo, bylo,
co jsme si,
to jsme si,
dneska jsme všichni
ve stejné ... díře."
Autor voedor, 15.03.2009
Přečteno 335x
Tipy 7
Poslední tipující: enigman, Tacca, Mbonita, Romana Šamanka Ladyloba, Kristine Clary-Aldringen
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

co jsme to jsme...

15.03.2009 19:28:00 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí