Chrpy po dešti

Chrpy po dešti

Anotace: Dívejte se lidem do očí. V lidských očích nalezneme i to, co by ústa nikdy neřekla.

Pramen vlasů zlatý,
líbezná tvář.
Je jako svatý,
co ztratil svatozář.

Zmizela jí víra
a na rtech zmrzl smích.
Teď v ruce svírá
šest kvítků povadlých.

Do hlubin padá,
zas slyší ta slova:
"Chudák, tak mladá.
A přece už vdova."

Do tmy se řítí,
síly se vytrácí.
Jak lehké žití
mají lidé nějací.

Klidně si zmizí
z našeho světa,
ten pro nás pak cizí
je po zbylá léta.

Oči jak chrpy
nic dobrého nevěští.
Vidím, že trpí
ty chrpy po dešti.

Skvrny na duši
už těžko vyleští.
Jsou psány tuší.
A chrpy po dešti

chladem se klepou,
zavřely květ.
Beznaděj slepou
lepší je nevidět.

***

Však po každém nečase
zmizí jednou louže z cest.

Doufám, že zase
uvidím chrpy kvést.
Autor Zelená okurka, 16.03.2009
Přečteno 274x
Tipy 18
Poslední tipující: Zasr. romantik, René Vulkán, Holis, Paulín, Kapka, labuť, Květka Š., Mbonita, Romana Šamanka Ladyloba, WAYWARD, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nadherne smutne verse s nadejnym koncom :),uzasne

18.03.2009 15:08:00 | Terulienka

Celá báseň je krásně smutná, ale s
optimismem na konci.
Tak dávám jasný ST.

16.03.2009 21:24:00 | Paulín

Ta naděje na konci to hezky dokreslila! ST!

16.03.2009 15:34:00 | labuť

Moc krásně verše skládáš...

16.03.2009 15:21:00 | Květka Š.

...za ST

16.03.2009 14:36:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí