Ornitologická

Ornitologická

Anotace: ...

Uhlazená slova
rozmýšlení se nad každou notou,
tónem hlasu,
až do ochraptění.

Klícka ukryla papouška-
opakuje slůvka beze smyslu,
natřásá se v péřové podušce,
má rád para...

Uhlazená slova,
tlapky špinavé od krve
a stopy na parapet
až do zatracení...

Klícka věznila papouška,
opakoval slůvka o ořeších,
natřásal se, než ho zhltla
kočka...

Neee! volá majitel.
Stál dvacet tisíc!

A puštík na smrku
ze spánku otevřel oko.

Uhlazená slova
o soví moudrosti,
opakována do umlčení,
skrývají pravdu.

Sovy mlčí - a rozumí.

Pírka z nebes,
pírka z nebes...
křičí kos bělohlavý.

Létat...
Uletět...

Neee! křičí holubice,
lapená sokolem.
Do toho!
fandí mu servilně zajíci.

Ptačí den usíná.
Puštík otevřel jedno oko.
Nadchází noc,
které je nutné
rozumět...
Autor voedor, 16.03.2009
Přečteno 240x
Tipy 12
Poslední tipující: Holis, labuť, Mbonita, enigman, WAYWARD, kikis, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

bez rozmýšlení...

16.03.2009 19:26:00 | enigman

...hm ST

16.03.2009 18:36:00 | WAYWARD

za to nebeské obyvatelstvo a za ty, kteřím jim pomáhájí ST

16.03.2009 18:33:00 | kikis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí