Naděje

Naděje

Anotace: Mohou tě podvést, mohou tě okrást, mohou tě na kolena srazit. Ale dobrou víru, tu ti nikdo vzít nemůže.

Když se ti štěstí otočí zády
do duše padá ti smutek a stín
jsi jenom sám a nevíš si rady
naděje zabliká plamínkem svým.

Dokud se nesetmí, sotva ji spatříš
září tím víc, čím víc je tma
někdo tu svou má přibitou na kříž
některá může být i lakomá.

Bez ní by nebylo na světě k žití
když je nám zle, sílu nám dává
ten kdo ji ztratí a pustí se niti
často svou duši bídně zaprodává.

Proto vám říkám, neztraťtě naději
vždy se dá upadnout ještě hloubeji.
Autor Pelican, 16.03.2009
Přečteno 458x
Tipy 10
Poslední tipující: Kropydlína Škopounová, Danga, lady oToman, hanele m., Házté, Barpob, Agniezka, ota.pé, kamich
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Naděje má velkou sílu, ST!!!

17.03.2011 21:40:00 | Danga

Zkusím se řídit tvojí básní a budu doufat v lepší zítřek. Moc pěkná básnička.

20.03.2009 18:14:00 | Fenn

Pěkné spílání světu..

17.03.2009 23:18:00 | Barpob

pěknej a poučnej konec

17.03.2009 15:44:00 | Agniezka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí