Zvědavá

Zvědavá

Anotace: stejně to není ono.

Zajímá mne šíře, výšky
plény pověšeny na šňůrkách
a tetelení nad cestou
prašnou, tak prašnou,
až ani kámen není vidět
zajímá mne svět, ten reálný
ten špinavý a povadlý
malý a přec tak obrovský
spadlý v hlubinách lidské mrzutosti
chtivosti a chamtivosti
zajímá mne odpad chvil,
jež pro nás znamenaly
hloubku
šíři
výšku
mne zajímá, jak dopadne
to, tam, kde, jak a proč…
proč nebudem a pak zas budem
už zase budem dupat po ráji
v blátě a v té šíři
dálce a výšce
co nás tolik zajímá
a není…
Autor bape, 17.03.2009
Přečteno 287x
Tipy 6
Poslední tipující: Kapka, subrtka, Romana Šamanka Ladyloba, Hazentla
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zajímavá, hezká báseň.

18.03.2009 09:43:00 | Kapka

Hezká... Taková výstižná a o něčem. Zaujala mě.

17.03.2009 18:11:00 | subrtka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí