Jazero Nenávisti..

Jazero Nenávisti..

Anotace: .. na Mesiaci

Dole sa zaľúbiť - nikdy viac
vrátiť sa za splnu na Mesiac
v prachu sa smiať ako bez seba
musí mu stačiť hviezd veleba

preňho nie je láska pozemská
zas bez nej mrznúť v snoch oddneska
blúdiť po kráteroch sem a tam
zveriť svoj žiaľ nekonečným tmám

tam hore tĺcť do skál päsťami
svoj pôvod skryť pred pozemšťanmi
premýšľať o láske z vyšších sfér
a ľudsky ľúbiť - to nie je fér

hodiť sa do vĺn v Lacus Odii
láska k nenávisti sa hodí
nechce sa utopiť na Lune
plávať vie.. plávať je rozumné
Autor Petbab, 18.03.2009
Přečteno 241x
Tipy 22
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Elza511, Agniezka, Házté, Holis, sophia92, NikitaNikaT., LucQa, Simísek, Kapka, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Skvěle jsem si početla. ST! za obsah.

19.03.2009 14:51:00 | NikitaNikaT.

-je i láska-

18.03.2009 21:28:00 | Simísek

Jezera nám můzou jsou. Krásná báseň.

18.03.2009 16:19:00 | JR

...je zvláštní, že láska má k nenávisti jenom kousek...
ale báseň je to krásná :-)

18.03.2009 12:31:00 | Lota

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí