Otisky

Otisky

Anotace: ...

Smyčky se klikatí
esovitě nikam,
svádějí souboje
s vodou ve vaně...

Otisk na umyvadle
od sieny
přivádí k šílenství,
zrcadlo nad ním
a víry v odtoku
a vlasy v proudu,
co se namáčejí,
aby se z nich ta byrva smyla...

Bosýma nohama
vyklepávat morseovkou
do dřeva: "Siena! Siena!"
Bylo tam krásně.
Ale nejhezčí barvu
má český soumrak,
kdy šeď se mísí se zlatem
a králem stříbrným a zlatým
je mrak v dáli nad Jelenem.

A na vrších vane vítr
a karasi prchají zvednutou hladinou
pryč z rybníka
a kavky si skřípají po ránu do lidských uší...
A dvojoblouk šípkového houští
a kameny na cestě
jsou krásnější než bazilika v Ravenně...

Justiniáne, moulo,
proč nejsi vyobrazen
na dně potoka s karasy?

A proč jsou otisky mých prstů
na umyvadle
trvalejší než sny o velkých říších,
a souznění šupinek ryb
kouzelnější než mozaiky?
Autor voedor, 27.03.2009
Přečteno 236x
Tipy 12
Poslední tipující: Holis, labuť, enigman, WAYWARD, Kapka, Romana Šamanka Ladyloba, Tacca, NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ťap ťap...

28.03.2009 11:12:00 | enigman

Krásně jsi to řekla... napsala.

27.03.2009 19:33:00 | Kapka

Líbí se mi to, obsah je velmi poutavý, zajímavý. ST!

27.03.2009 18:37:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí