Cesta za kouskem štěstí.

Cesta za kouskem štěstí.

Anotace: Ten, kdo chce být šťastný, měl by si nejdříve uvědomit, co to je ŠTĚSTÍ.

Sbírka: Breviář bláznů.

Křivolaké cesty dlažební kostky kryjí,
ne každičký náš krok je vepsán do písku,
mnohé z těch stop pak prudké deště smyjí,
i tak však zůstane po nás dost otisků.

Někde prořídl les, rumiště přibylo tam zase,
zmizela i ta zvěř, jíž dřív jsme plašili,
hromádce popela a prachu nyní už podobá se,
vše, čím jsme žili, čemu jsme věřili.

Propadnout peklu nikomu přáno není,
ať už jsi duše zlá nebo nevinná,
všichni jsme byli z ráje vyvrženi,
co dávno skončilo, dnes znovu začíná.

Na cestě za světlem jsou mnohdy stíny temné,
v nichž jsme snad úděl svůj za skývu prodali,
jedině ve svém srdci hledej city jemné,
setři už potok slz, nebuď víc zoufalý.

Bůh zapůjčí nám malý kousek štěstí,
s ním zdá se nám svět náhle úžasný,
les, louka, studánka i dlažba na náměstí,
s ním v srdci rozeznáme lásku, zhmotníme i sny.
Autor ota.pé, 29.03.2009
Přečteno 404x
Tipy 16
Poslední tipující: Holis, Kars, labuť, Hazentla, Tacca, Květka Š., Jaromila, Verena, Kapka, WAYWARD, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Štěstí je malá slza v dlani
Co probudila srdce pousmání..

30.03.2009 09:32:00 | labuť

Co je štěstí..kdopak ví?
Je skryté v očích holčiček
(třebas jen malý kousíček)
s nimiž se někdo pomazlí.

(ačkoli jen virtuálně)
;-)

30.03.2009 08:13:00 | Hazentla

***ST***

29.03.2009 19:14:00 | Jaromila

Máš pravdu, zrovna jsem přemýšlela, kousek pořádnýho štěstí máme, když se můžem radovat třeba z krásy jara a přírody, když nás zrovna nic moc nebolí... ST!

29.03.2009 17:55:00 | Kapka

Hezky napsané...

29.03.2009 15:30:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí