Anotace: S Maranikou jsme dnes byly v čokoládovně Choco-café U Červené židle :-) to Vám bylo něco!
Ať žije čokoláda...*:)
20.04.2010 08:56:00 | PIPSQUEAK
... přesně tohle se mnou dělá ... no nic ...
01.04.2009 11:51:00 | JardaCH
a chuťové buňky začly pracovat na plné obraty, jen díky té představě:-)
31.03.2009 21:02:00 | kikis
klasika, zive to vidim pred sebou :D
31.03.2009 19:49:00 | Nergal
Mnam:-)
30.03.2009 14:23:00 | malý lachtánek
aaaaaaach!
30.03.2009 10:37:00 | maranika
čokomimoňky...
30.03.2009 09:59:00 | enigman
Safra, měj slitování s mými chuťovými buňkami, vždyť je teprve dopoledne..! :o))
30.03.2009 09:47:00 | labuť
á, slečna je labužnice:))
29.03.2009 23:30:00 | Squat_the_world
Souhlas, i čokoláda přináší velmi příjemné zážitky :-)
29.03.2009 22:38:00 | nejsembásník
Rozplývám se blahem z té představy! :o)
29.03.2009 21:56:00 | Lilly Lightová
Hořká čokoláda je podle mě jediná čokoláda. :)
29.03.2009 21:55:00 | Dota Slunská
tady nejde jen o chuť - ale i o chemické složení :-D
http://sintonia.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=14&Itemid=32
http://www.zbynekmlcoch.cz/info/ruzne/laska_a_zamilovanost_je_hra_chemickych_latek_a_hormonu.html
http://www.ceskatelevize.cz/program/port/michaelovy-experimenty/267-laska-a-cokolada/
Čokoláda skutečně obsahuje několik zajímavých látek, které ovlivňují chemii našeho těla.
Například teobromin, což je alkaloid velice podobný kofeinu.
Čokoláda obsahuje také tryptofan, aminokyselinu a prekurzor neuropřenašeče serotoninu.
Ten pro změnu ovlivňuje naši náladu.
Čokoláda obsahuje samozřejmě velmi mnoho cukrů a tuků, které spouštějí činnost hypotalamu v naší hlavě, který pak uvolňuje látky, navozující příjemné pocity, jako je například dopamin.
Příjemný pocit při pojídání čokolády je způsoben také tím, že teplota jejího tání je trošku nižší než teplota lidského těla.
29.03.2009 21:36:00 | Romana Šamanka Ladyloba
je dobré ocenit "chuť" potravin...dají nám energii...
29.03.2009 21:23:00 | shakespeares
Miluju čokoládu... <3
29.03.2009 21:19:00 | LucQa