Pravá horká čokoláda

Pravá horká čokoláda

Anotace: S Maranikou jsme dnes byly v čokoládovně Choco-café U Červené židle :-) to Vám bylo něco!

Orgazmus
chuťových buněk

Čas?
je mimo!

Po mimo nás
najednou všechno plyne

Ta nejlepší horká čokoláda
po malých lžičkách
slast nejen v puse - „ách!“
Autor Romana Šamanka Ladyloba, 29.03.2009
Přečteno 372x
Tipy 34
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Holis, kikis, Nergal, lucajda89, Juraj Hrom, malý lachtánek, maranika, enigman, labuť, ...
ikonkaKomentáře (15)
ikonkaKomentujících (15)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ať žije čokoláda...*:)

20.04.2010 08:56:00 | PIPSQUEAK

... přesně tohle se mnou dělá ... no nic ...

01.04.2009 11:51:00 | JardaCH

a chuťové buňky začly pracovat na plné obraty, jen díky té představě:-)

31.03.2009 21:02:00 | kikis

klasika, zive to vidim pred sebou :D

31.03.2009 19:49:00 | Nergal

Mnam:-)

30.03.2009 14:23:00 | malý lachtánek

aaaaaaach!

30.03.2009 10:37:00 | maranika

čokomimoňky...

30.03.2009 09:59:00 | enigman

Safra, měj slitování s mými chuťovými buňkami, vždyť je teprve dopoledne..! :o))

30.03.2009 09:47:00 | labuť

á, slečna je labužnice:))

29.03.2009 23:30:00 | Squat_the_world

Souhlas, i čokoláda přináší velmi příjemné zážitky :-)

29.03.2009 22:38:00 | nejsembásník

Rozplývám se blahem z té představy! :o)

29.03.2009 21:56:00 | Lilly Lightová

Hořká čokoláda je podle mě jediná čokoláda. :)

29.03.2009 21:55:00 | Dota Slunská

tady nejde jen o chuť - ale i o chemické složení :-D

http://sintonia.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=14&Itemid=32

http://www.zbynekmlcoch.cz/info/ruzne/laska_a_zamilovanost_je_hra_chemickych_latek_a_hormonu.html

http://www.ceskatelevize.cz/program/port/michaelovy-experimenty/267-laska-a-cokolada/

Čokoláda skutečně obsahuje několik zajímavých látek, které ovlivňují chemii našeho těla.
Například teobromin, což je alkaloid velice podobný kofeinu.
Čokoláda obsahuje také tryptofan, aminokyselinu a prekurzor neuropřenašeče serotoninu.
Ten pro změnu ovlivňuje naši náladu.
Čokoláda obsahuje samozřejmě velmi mnoho cukrů a tuků, které spouštějí činnost hypotalamu v naší hlavě, který pak uvolňuje látky, navozující příjemné pocity, jako je například dopamin.
Příjemný pocit při pojídání čokolády je způsoben také tím, že teplota jejího tání je trošku nižší než teplota lidského těla.

29.03.2009 21:36:00 | Romana Šamanka Ladyloba

je dobré ocenit "chuť" potravin...dají nám energii...

29.03.2009 21:23:00 | shakespeares

Miluju čokoládu... <3

29.03.2009 21:19:00 | LucQa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí