Riders on the storm

Riders on the storm

Anotace: Inspiroval jsem slavnou písní The Doors. Je to takové smutné hnusné nečitelné blues bez rýmů.

- Veronice V. -

dobře
verš po verši
dneska
upřímně
bolavě
jako autobus
řeknu o všem, co mě trápí
vynadám pasažérům

nebreč, holko, tvý slzy dopadají na černou hlínu
a z ní pak rostou děsný věci
neplač, slzy jsou moc vznešený
na prostý lidi z Alabamy
neplač, cesta je ještě dlouhá
a bude ještě víc pršet
neplač, nesluší ti to, máš oteklý oči
odulý rty
jsi strašně tlustá, vůbec se mi nelíbíš
nakopnu tě do prdele
jestli budeš plakat

znám jednoho kluka z Texasu
znám ho, ty ho taky znáš
drželas ho přece včera u pasu
a vypadáš teď
jako bys chtěla aby tě zbil
ale já jsem zlej, já ti ho nezavolám
a on tě nepřiváže k posteli, nerozepne pásek
a nenabije ti na zadek
prostě nic, nejde to
budeš věčně chodit deštěm, chmurnou nocí
stíhána bílými mrtvými světly
moje srdce, v tisíci kopiích
na každém kilometru dálnice
moje poezie, hučící vítr
moje ruce, na tvých bedrech, uplně hluboko
mokré a nechutné
půjdeš navždy

asi jsem ti to ještě neřek
že život je beze smyslu
jak může mít cíl něco, co nikdy neskončí
copak každá čerpací stanice
je smyslem putování
běž, dělej, nezastavuj se
neotáčej se a buď zticha, nebreč
nebo tě přejedu
abys šla ještě rychleji
slyšíš blesky? slyšíš hřmot
to někde vraždí oblohu
někde v horách se vyrábí smysl života
skloň hlavu
kráčej mlčky a pomalu, jako při pohřbu,
prokaž prosím úctu nejvyšším hodnotám lidstva
utři si tu hubu
tak
teď jsi volná
Autor ludmil, 29.03.2009
Přečteno 322x
Tipy 9
Poslední tipující: Koskenkorva, Devil'sWhore, Holis, prostějanek, Romana Šamanka Ladyloba, NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Miluju The Doors,úžasné dílko...

15.04.2009 21:26:00 | Devil'sWhore

super
kdyby to šlo dala bych víc než ST
protože mě to oslovilo

30.03.2009 05:22:00 | Romana Šamanka Ladyloba

Zvláštně naléhavé, a ten autobus, skvěle se hodí, zkrátka zaujalo moc, a tohle se mi líbí ještě víc - někde v horách se vyrábí smysl života
skloň hlavu

29.03.2009 23:50:00 | Kapka

Poslední verš, neveš se mi líbil nejvíc, nejvíc mne zaujal, nejvíc z celého díla má do sebe...

29.03.2009 23:43:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí