Dezert pro Kávového poutníka. Sám jsem ho pekl

Dezert pro Kávového poutníka. Sám jsem ho pekl

Anotace: Snad bude chutnat. Ale nic zvláštního.

na obloze oči
si prohlížely pustou černou poušť

a dlaněmi mraku se přikryly
aby neviděly

osminohá holčička na stupínku pro vítěze
smála se mužům, kteří ji pošťuchovali
apokalyptickým kusem svíčkové

na obzoru se tyčilo několik rozbouraných pyramid
ale jedna z nich byla dost v pořádku na to,
aby se do jejího srdce dala uložit žiletka

plyn pro dobrodruhy
smrt v hadím objetí

"Jak mírumilovné máte sušenky, paní Morrisonová.
Můžete mi nalít ještě čaj? Děkuji.
Nevidíte ty krásné bílé mraky? Nebuďte slepá!"

veranda vyřezaná do kusu cedrového dřeva
se houpe nad hladinou moře
hlas, tichý a seriózní
jak hlas učitele
opakuje do skonání věků jen tato tři slova:

"Pyramida - Jáma - Obrácená Pyramida"

v důlní šachtě
se do úmoru dře několik černých krys
vynášejí na světlo boží
zlaté valouny a
malé kousky alobalu

asi půjdu a zastřelím se
na zahradě plné jablek

aby na mně mohla nějaká tulačka
složit hlavu
Autor ludmil, 30.03.2009
Přečteno 250x
Tipy 10
Poslední tipující: Koskenkorva, Monthy Tamah, prostějanek, trrtrr, Kávový Poutník, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Hledám sebe.

06.11.2009 18:56:00 | ludmil

hmm prošel jsi zajímavým vývojem...od Kávového snění až k Monthyovské šedi. Co je ti bližší?

06.11.2009 12:56:00 | Monthy Tamah

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí