Ponuré jaro

Ponuré jaro

Anotace: Hodina "práce" o přestávce před výtvarnou výchovou.

1.

Vzrušení skáče po vlasech
nadějných dívek.
Topení se chvěje pod mou rukou.
Přechladné paže strachu
se dotýkají okenní tabule.
Oceány krve
se vzdouvají pod náporem podzimních větrů.
Smutná a vznešená budova zámku
vystavuje stěny veřejnému slunci.
Srdce slabikuje neznámá dívčí jména.
Bezlisté stromy se ve vrcholech klepou,
jak jsou nervózní.

2.

Tos přehnal, osude. Vyplivnout mě do jara
a nedát mi křídla. Tolik destinací
kam bych mohl cestovat za výdělkem a prací
a tys mě uvázal na černé skále
ke kolíku něčeho, co neznám a znát nechci.
Já chtěl držet hlavu v rukou, ke rtům si ji přiklonit
a dívčí mozek pít. Tebou zanedbán
v posteli se válím a užírám se sám.

3.

Je ticho, že bys ho mohl
slyšet. A doopravdy, rozeznávám
trávu růst, provoz plynout a stránky otáčet.
Na nové straně bylo jaro,
s Afroditou zpodobenou v gelu.
Přepadla mě jarní únava. Jsem s dechem u konce.
Mé útroby hnijí a páchnu spolykaným gelem z časopisu.
Několik rozpustilých slziček tančí na dlouhém konci mé propisky.
Nejsou skutečné. To jaro je snad za trest.
Autor ludmil, 31.03.2009
Přečteno 524x
Tipy 16
Poslední tipující: Koskenkorva, kikis, Kávový Poutník, Holis, Dota Slunská, Martin Šimeček, timotej, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hmm tedy hodně zajímavé..

16.04.2009 20:36:00 | kikis

Je toho tam tolik, je to dlouhé a přitom mě to nepřestávalo zajímat, bavit a chtít cítit. Jo, jaro... Jaro bylo asi tak týden letos, možná ani to ne, jen zima - bum prásk - léto. Brrr... (No, není to smysluplný omentář, takové já moc neumím;-))

13.04.2009 22:20:00 | okousaná od světlušek

Na nové straně bylo jaro,
s Afroditou zpodobenou v gelu.
Přepadla mě jarní únava. Jsem s dechem u konce.
Mé útroby hnijí a páchnu spolykaným gelem z časopisu.

To je geniální!!

11.04.2009 18:27:00 | Kávový Poutník

Ha! Tohle je dobry, clovece. Takova odsejpava vsechnomoznodojmovka.

02.04.2009 13:59:00 | Dota Slunská

:-) nevím vlastně proč
ale ta tretí část
mě zaujala nejvíce :)
nebolí Ťě pravice?

31.03.2009 19:29:00 | Romana Šamanka Ladyloba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí