Noční hlídač

Noční hlídač

Anotace: Snění není tak směšné, jaksi myslíš. Někdy žije člověk mnohem krásněji v svých představách než ve skutečnosti... Jaroslav Havlíček --- Ta třetí

Noční hlídač

Venku prší a kapky zvučné poskočily
i ke mně na parapet,
aby jako fénix z popela vyvstalého
z nebe stahoval zemský,
chmurný prach…

Listy z lípy po jaru košaté
ztratili už svůj lesk,
ještě se drží s deštěm vlahým,
ale zimě už holý strom zanechají,
a nocí zahraje chorál
s podzimním jasem navátým.

Doma spánek tvrdý
holduje rodinnému krbu,
venku na to slyším kola aut
jak přejíždí nerovnost na zemi,
a voda stříká kolem.

Tu zastavilo, blinkry zhasly,
motor ztichl,
a sličná dívka na podpatkách břinká
v tuhle noční hodinu,
protože deštěm se marně chce
suchá vrátit pod peřinu.

Déšť teď sílí a řeka stoupá,
co do rána ještě nateče ?
Zlatý šanson do tmy zpívá,
to noční hlídač,
ve snu unesen.
Autor Chore, 18.10.2005
Přečteno 440x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je mi tak blízká:o) nejenomže pořád někam běžím na podpadcích, ale utíkám i před deštěm, abych nezmokla:o) je nádherně snivá a milá, fakt krásné:o)

19.10.2005 15:26:00 | Sunny

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí