Rudolfinská

Rudolfinská

Anotace: ...

Sbírka: Odlesky

Večer se rozléhají vykřičené hlasy
a křídla netopýří zavíří a zhasnou,
kdo ví, kolik růží pošlapaly asi,
a kdy zas nadejde čas míti půlnoc jasnou.

Ze stok i z gobelínů páchne hukot času
a panstvo vypečené usedá a mluví,
špatně je do očí z všeho toho jasu,
ze stromu na zahradě zazněl výkřik žluvy.

A rabbi Low slíbil vyvolat duše
a navždy pohostit svou přítomností pána,
nádvořím po měsíci bílý valach kluše
a všechna vitrážová okna vysypána.
A bílá prostěradla představují tváře
a strach je synonymem dne i noci žití,
těžko je poznat v vlastních řadách lháře,
těžko je poznat, kdo je vlastně na zabití...
Autor voedor, 04.04.2009
Přečteno 259x
Tipy 15
Poslední tipující: Holis, MalaIzis, Verena, enigman, Mbonita, Romana Šamanka Ladyloba, Házté, WAYWARD, NikitaNikaT., Mario de Janiero, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak tohle přesně je My cup of tea! Nádhera, dávám ST.

05.04.2009 08:53:00 | MalaIzis

někdo v nás...

04.04.2009 23:45:00 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí