Neptejte se

Neptejte se

Anotace: Obyčejná úvaha o tom kam spěje umění...

Neptejte se

Všichni velcí umělci
pod drnem si leží,
současníci si hlavy lámou,
bez účelu tiše stárnou.
Vždyť všechna velká díla
sepsána už byla
neptejte se,
je to pravda.
V Louvru v záři reflektorů
leží malby starých mistrů,
už nikdo nenalezne krásu Mona Lisi,
ta čest patřila jejímu stvořiteli.
Ačkoli dveře jsou už otevřený
a žádného klíče třeba není
nikdo jimi neprojde
neptejte se, tak to je.
Dveřmi už neprojde žádný Shakespeare
neptejte se, já to vím.
Autor Medgard, 18.04.2009
Přečteno 274x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí