Řečník.

Řečník.

Anotace: ...co to říkal???

Kéž za slovem by nebyl stál
a nechoval se lidsky prostě,
on do proslovu duši dal
a nemluvil ni trochu sprostě.

Jak mne to jenom uráží,
když mámí lid tak moudrou řečí,
nitro své slovem obnaží,
pak zdá se být nad všechny větší.

Důstojně velkým se mi zdál,
ve zjevu svém i gesty všemi,
jakoby všech řečníků král,
předstoupil před lid v této zemi.

Nehledí na člověka přísně,
nemluví žádné nesmysly,
jako by zpíval rajské písně,
mlčky zdůraznil dvojsmysly.

Jeho zrak jiskrou pravdy plane,
i já svůj zrak jsem pozvedl,
jen Bůh ví co se záhy stane,
zda nás svou řečí podvedl.
Autor ota.pé, 22.04.2009
Přečteno 285x
Tipy 25
Poslední tipující: Holis, Zelená okurka, NikitaNikaT., Hazentla, Kapka, Zasr. romantik, WAYWARD, Romana Šamanka Ladyloba, zenge, Mbonita, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mno, nevím, vo co go.. takže se zdržuji komentáře. Ale způsob, jakým je to napsané se mi též líbí.

24.04.2009 13:55:00 | NikitaNikaT.

Obsah nehodnotim... ale ta forma :) paráda!

22.04.2009 21:20:00 | Pixie

Taky z toho mám velkou Obamu.

22.04.2009 18:16:00 | 6thSun

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí