Růže ve váze

Růže ve váze

Anotace: tohle jsme měli za úkol na češtinu - složit básničku na téma růže ve váze..tak jsem to zkusila a tohle z toho vylezlo..prý je povedená,nevím,kdyžtak zhodnoťte;)

Růžička na stole – ve váze odpočívá,
dívá se na mne – trpkým úsměvem mi odpovídá.
Asi je jí smutno, je tam sama,
ale i přesto – vypadá jako pravá dáma.

Růžička voňavá,
ve váze schovaná
čeká a z okna vyhlíží,
zda-li se k ní někdo neblíží.

I když je tak krásná a nádherná,
temně do ruda zbarvená,
umí být však také nebezpečná
její vůně je věčná.

Ve váze odpočívá, jemně dýchá
pozor na trny – růže píchá!
Růže je smutná a skomírá
čekajíc na druhou – nešťastně umírá.
Ztrácí sílu a usychá
zítra již nevoní, již nedýchá.

Je to škoda – taková pěkná růže,
událost milou připomínat může.
Byla pěknou dekorací – zdobila hezky byt,
jenže sama bez jiné – již nemohla déle žít.
Autor Soledad, 22.04.2009
Přečteno 254x
Tipy 6
Poslední tipující: Sýkorka07, Kapka, Květka Š., j.c.
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná.. moc pěkná..

01.05.2009 18:57:00 | Sýkorka07

Pěkná básnička,jako ta ve váze růžička.

22.04.2009 20:22:00 | Květka Š.

Krásná je, nádherná, jistě
do ruda zbarvená temně,
tu vůni poznám kdykoli příště
tu vůni lásky... Či vůni země?
:o)
Jiří senior

22.04.2009 18:32:00 | j.c.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí