Po-lícia-ach...

Po-lícia-ach...

Anotace: (chrániť a slúžiť – to protect and to serve; subjektívne zamyslenie; nič proti čestným ľuďom z tejto oblasti; veľa je mojich osobných kamarátov). /Trebalo mi to napísať, bo mám osobné nie veselé skúsenosti, i ďalší ľudia./

Páni a ich dôstojné rúcha,
vždy naporúdzi (skôr zbožné prianie ducha),
no keď bytosť znesvätená, čakaná ochrana býva hluchá.


Veľké. temné limuzíny snobov, možno i skazy...,
nevšimnuté rútiac kol dopravy kontrol, vari krimi úkazy,
jest jedno, čierne sklá, chýba odvaha, im žiadne zákazy...


a zachytené, obyčajné autá, ich rodiny,
za smiešne prehrešky, treba platiť (možné modriny),
šikana za malichernosti na daňovníkovi plnom viny...


Uniformy plné ne-viny,
denne konajúc zväčša... zákonné činy,
(zne)užívajúc pocit imunity z rutiny.


Pokuty, tá šikana, stíhanie,
prepáč ľudku... veď slzička sa Ti rinie.
(A ťažký kriminálnik v 180km/h slobodu k sebes' túli a vinie...)


Väčšie zločiny, lúpež,
napadnutie, zbitie, krádež,
...sám človeče odporúčam si musieť vystačiť budeš.


(Tvoje okradnutie, bitka, ľudku nerieš,
plať pokutu i z dôchodku, bo na zákon sa teš,
TV kritika: opití oficiéri, zlomené ruky, zrazení ľud, ale nič nevieš...


...plať, choď preč, zavri oči. Pomlčíš, a nič nepovieš...)



Copyright © Juraj Hrom
Autor Juraj Hrom, 30.04.2009
Přečteno 235x
Tipy 10
Poslední tipující: Radek.oslov.Šafárik, LucQa, zlomeny srdce, Mbonita, Kapka, labuť
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tak to je trefné,lepší než to heslo

30.04.2009 18:50:00 | Radek.oslov.Šafárik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí