Noc bez zítřka

Noc bez zítřka

Anotace: a-n-o-t-a-c-e-? NE!!

Nad osamělou pevností
městíc tiše zapadá
stín jeho hradeb
tmou krajinu okrádá.
Jak stará kost
věž stará rozpadlá
kdysi hrdá k nebi ční
krajinou zní zvony pohřební-
Hvězdná obloha v oblacích skrytá
i stromy v lese kousek vzdálenem
tiché jako mrtvé snad
nad nocí rozprostřela smrt svůj šat.
Již měsíc je pryč
stříbrné paprsky odešly spát,.
poslední noc dne bez zítřka
ví o ní jen osamělý starý hrad.
Autor Johny Styx, 01.05.2009
Přečteno 215x
Tipy 8
Poslední tipující: Indigo, Ctěný pán, Ell19, angelicek, kikis
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

"Rozprostřela smrt svůj šat"
Krásný obraz... celkově povedená báseň!

01.05.2009 22:20:00 | Ctěný pán

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí