Vánoce

Vánoce

Anotace: Jak už jsem psal jednou:) nejsem básník. Tuto báseň jsem napsal o vánocích 2008:) pro své rodiče a bratra.

Skupinka dětí koledy zpívá
v zahradě zmrzlé, pokryté ledem
jedlička mladá větru se vzpíná
tatínek s pilkou brodí se sněhem

Maminka cukroví v troubě peče
a hledá ozdoby žádná neuteče
voňavá svíčka v poklidu hoří
ne tím ohněm co domy boří

Malý psík ve sněhu dovádí
a starý muž vzpomíná na mládí
Stromeček v pokoji dospělí zdobí
a sbory z ulice koledy pějí

Padají nové sněhu várky
Je čas jít večeřet a rozdat dárky
malé i velké pod stromkem balíčky
radost i dychtivost kroutí nám malíčky

To je on ten vánoc čas
veselé vánoce přeji vám zas
a nový rok ten nejkrásnější
přeje vám syn nejzakrslejší
Autor Elrus, 06.05.2009
Přečteno 1640x
Tipy 7
Poslední tipující: Sladkalu, Princezna.Smutněnka, BArBArKO, Házté, Scream Silence, stravla
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

Milá :-)

12.09.2010 17:32:00 | Princezna.Smutněnka

a za chvíli budou zas :-)

04.10.2009 14:58:00 | Házté

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí