Metafyzická

Metafyzická

Anotace: Zaujme všechny filozofy.

Tak strašnou touhu po smrti
nemůžeš říct slovy,
musíš se rozdrtit.
V pěsti.

Štěstí. Co je to štěstí?
To je netoužit po smrti,
nebýt v pěsti, nedrtit,
to je ta muška zlatá.

Tak strašný odpor k námaze
a k bolesti a k životu,
tak strašnou touhu po smrti
a bezpečí a domovu,
Tak strašný odpor k milování
a dívčím nesmyslům,
tak strašnou touhu po nicotě
a transdencenci nad životem,
nelze vyslovit,
nemůžeš říct slovy.

Musíš se rozdrtit.
V pěsti.
Autor ludmil, 11.05.2009
Přečteno 294x
Tipy 10
Poslední tipující: Koskenkorva, Kávový Poutník, monterka, Já Esther Ruth, Romana Šamanka Ladyloba, Zdenek
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jak jsem řekl...geniání.

17.05.2009 20:28:00 | Kávový Poutník

Bravo!!!

14.05.2009 22:35:00 | monterka

jedním okem já a druhým henry purcell

14.05.2009 01:01:00 | Já Esther Ruth

Nejsem filosof..ale zaujala.

11.05.2009 19:18:00 | Zdenek

na mně asi moc složitá

11.05.2009 18:56:00 | Romana Šamanka Ladyloba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí