Krása bláznovství.

Krása bláznovství.

Anotace: ...každá důležitost se nakonec rozpadne v prach...

S cejchem blázna na čele
kráčím světem vesele
cestou píseň o kráse
sám sobě si zpívám

Za chudobu se nestydím
moudrost závidím
pod dubem staletým
u zpovědi druidům
ze svých hodnot se vyznám

Prachem se plazím
kameny házím
štítím se nemocných
majících na duši svrab

S úctou čichám ke krasavici
v ambře se koupající
hlas pannen slyším z kůru
v řece ryby učím
plavat břichem vzhůru

Přibitého Ježíše
za nohu tahám ze kříže
kurva chlape
jen Ty víš
zda v domě Tvém
hmyzem jsem na obtíž

Ach kdepak jste
moje Rusalky
nastal čas
strojit mne
do bílé kazajky

Já na smrt miluji
krajinu Božích Mlýnů
u jezera tam
po celý den
křišťálovou vodu
nabírat mohu
zlatým cedníkem
Autor V.N.Losinský, 11.05.2009
Přečteno 399x
Tipy 21
Poslední tipující: hloubavá, Danga, jitka.svobodova, labuť, Bíša, Radek.oslov.Šafárik, carodejka, Kapka, Elza511, Churry, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

výživné, impozantní

18.10.2009 12:23:00 | Robby Hartmann

krasné

23.07.2009 17:15:00 | Radek.oslov.Šafárik

Zivotni, krasne a hluboke pravdy.

22.06.2009 21:44:00 | carodejka

Tvé básně se mi moc líbí, dnes jsem si stihla pár přečíst, jsou supertipové, jsem ráda, že jsem si všimla.

10.06.2009 21:45:00 | Kapka

..krásné,hluboké a pravdivé!!!..

13.05.2009 20:18:00 | Elza511

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí