Prázdnota

Prázdnota

Anotace: Prázdnota.Každý o ní mluví,ale nikdo pořádně neví čím vlastně je.Ani já to nevím,ale je lepší o ní psát,než společné chvíle s ní prožívat.

Sbírka: Květy zlé,květy krásné,květy mé

Prázdný hlas bez jakéhokoliv znění,
v kraji zpustošelém kde nikdy nic nebylo,kde nikde nic není.

Uprostřed nicoty komnata a nic v ní,
stále prázdná i když ráno se rozední.
Ani světlo ani tma,
právě tím je záhadná.

Však prázdnota zde je po duši,
nejsou zde uši které ji však uslyší.
Nejsou zde oči které by ji mohly spatřit,
není zde nikdo,komu by mohla patřit.

Není ničí
a nikdy nikoho nebyla,
samota ji ničí
a proto se do širého světa rozlila.

Zde pak čeká na ten den,
kdy i ten poslední do její sítě bude polapen.

Poté se usídlí v jeho duši,
tam se jí líbí,tam jí to sluší.

Každou noc tam bude spát,
a přes den svého hostitele požírat.
Autor greapy, 12.05.2009
Přečteno 304x
Tipy 3
Poslední tipující: Květka Š., Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dobře jsi tu prázdnotu vylíčil...

13.05.2009 21:40:00 | Květka Š.

je-li prázdnota - nic
pak v sobě skrývá všechno
a taky i trochu víc

http://www.ranka.cz/zen/zen06.htm

13.05.2009 10:53:00 | Romana Šamanka Ladyloba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí