Cestou k pólu

Cestou k pólu

Anotace: ...

Mráz žrout masa
na cestě k pólu
milenka polární zář
navátá pohoří únavy z ledu
blyští sobě
všude kolem
vytanuly prsy z krystalů
bezmocné nemluvně
se zmrzlými vousy
tápe v mléčném prachu

nohy nekrokují
hlava se sune mdlou šedí
vodka v saních zamrzla
před cílem může čekat konec
člověče

jsou výzvy převeliké
nemnohé běžce činí beznohými
a všichni zbylí výzev slepí
drží se svého cípu jistoty
doma u krbu
v plamenech uhelnatí
letorosty
a jejich oči
dohlédnou klidného stáří
tak to má být

temný led má nejmíň tisíc let
člověk by tu neměl klečet
o životě snít.
Autor Taog, 14.05.2009
Přečteno 243x
Tipy 15
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, labuť, Psavec, WAYWARD, Mbonita, Bíša, Dota Slunská, hanele m.
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

dala mi zabrat, ji dočíst, ale líbí se mi

12.06.2009 20:36:00 | Romana Šamanka Ladyloba

st

14.05.2009 23:06:00 | WAYWARD

Spousta napeti a ty letorosty jsou naramne!

14.05.2009 21:19:00 | Dota Slunská

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí