Báseň, nebáseň

Báseň, nebáseň

Anotace: takovej mini pokus....

Sbírka: Naprosto volné verše, Jahodové nebásně

Karmínová červeň v kapkách plazmy a krevních destiček
stékají po mléčně bílé kůži
jejíž vzhled podtrhuje třpyt třpytek.
Ocelově stříbrný lesk ostří,
zatíná zuby do homogenní plochy kožních buněk.
Vyrývá hanebné znamení
a zpřetrhává vazby mezi jejich jádry.
Receptory gyrifikovaného mozku
v tu chvíli pějí ódy.
Dochází k vytvoření magnetického pole
a z podvědomí se ztrácí živočišné pudy-
-zejména pud sebezáchovy.
Stud označkovaného v lidském společenství,
viditelný jen, když pozorovatel vidět chce.
Však cesty zpátky po letech není.
Systematické ničení lidské duše,
psychickým terorem ze všech stran.
Obranný mechanismus mozku
vyvolá vznik únikové cesty,
jež je jako sebevražedně nabitá zbraň.
Psychický tlak,
kvůli sázce dvou vyšších mocí,
které nosí masku dobra nebo zla.
A koloběh světa jede dál
jako natahovací hračka na klíček,
kterou někdo neustále natahuje.
A dál střídá se den s nocí a bude s tebou i bez tebe...
Autor Striptérka, 01.06.2009
Přečteno 304x
Tipy 2
Poslední tipující: Ztracená Tereza
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí