Modlitba

Modlitba

Anotace: Ač ateista, přesto si nedokážu plno věcí vysvětlit...

Modlitba



Před tebou teď Bože klečím

dnes se modlím poprvé

zahubil jsem proto brečím

hle - dlaně mám od krve.



Peklu prodal jsem svou duši

věřím, že mi odpustíš

už přestává mi srdce bušit…

Chytneš mně a nepustíš?



Zas dobrým mužem chci se zrodit

s tvojí boží pomocí

od ďábla se osvobodit

též od strachu a bezmoci.



A abych mohl v této době

nový život začít žít

proto jsem dnes přišel k tobě

poklonit se, pomodlit.



Všech mých hříchů chci se zbavit

i slabostí a zlozvyků

každý den se s tebou zdravit

bez přetvářky a cavyků.



Zbav mě všeho co mě bolí

mého žalu prosím též

přísahám, že bez skrupulí

postavím ti krásnou věž.



Vlídná slova tvá chci slyšet,

že v peklo už se nevrátím

možná to zní jako klišé

prach jsem a v prach se obrátím



Jsi celé země stvořitelem

vesmíru i s oblohou

tak staň se mojim spasitelem

Tobě klečím u nohou.



Budu číst tvé písmo svaté

pít do dna kalich hořkosti

nechť si ďábel mává zlatem

nechť mě mrazí při kosti.



Před tebou jsou všichni rovni

před ním někdo rovnější

nechci skončit v jeho ohni

a nechat se konejšit.



Není zlato co se třpytí

již pochopil jsem význam slov

nemám stání, nemám zbytí,

nemám ani řádný sloh…



Přesto prosím Pane Bože

staň se mojim pastýřem

já jak bájný jednorožec

stanu se tvým rytířem.



Tvé desatero přikázání

co budu živ tak dodržím

a při posledním pomazání

za ruku se přidržím.



Při modlitbách ve dne v noci

s vírou pevnou jako kámen

oddávám se do tvé moci.

Aleluja a pak Ámen.
Autor MarthyF, 02.06.2009
Přečteno 248x
Tipy 2
Poslední tipující: Ztracená Tereza
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí