Smutný pastevec

Smutný pastevec

Anotace: .jj

Jsem smutný pastevec
co na břehu ukájí svůj žal
Je noc – klepu se zimou
však oheň jsem si nerozžal

Vzduch od moře
vlhce a tajemně zněl
a já pod pláštěm starým
strachem jsem se chvěl

Jen Měsíc pozoroval
mě z nebeského kočáru
Tak zas přijď, královno
a magickou silou mě očaruj

Jen přijď, a já se skloním
k tvým nohám v závoji
Jen přijď, já se skloním
ve svém urousaném kroji

Přehoď přese mě prosím
zas svůj závoj pestrý
ať nenajdou mě tady
tvoje necitelné sestry

Sedím na pobřeží
a písek ze srdce mi práší
zahaluje Měsíc –
ten padá do moře a to ho zháší
Autor Chašmodský, 07.06.2009
Přečteno 272x
Tipy 6
Poslední tipující: Lité, bejbyyyy, Mbonita, WAYWARD, 11prdelka, Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí