Anotace: Co můžeš čekat od Churry (ne chmury, žádné splíny), než že zas s gustem ponoří se do finštiny! !"o)
Filé či medailonky z lososa
lehoučce zakápneme
citrónovou šťávou
Protože přemýšlíme hlavou
přidáme sůl (to jako moře)
ochucenou uchovávající trávou
(no bylinkovou)
Trošku si pomůžeme
sojovou omáčkou
(prostě jen kapku,
nepřemýšlej nad značkou)
A rybu necháme marinovat
(ať má svůj klid,
jdi na noc na lože se schovat)
Pak ráno
jak dunění zvonu
v hmoždíři drtíš
sušené houby k tomu.
Ještě očistit žampióny
(ty navozují harmonické tóny)
Hezky je rozkrájíme na plátky
tím příprava nabere ty správné obrátky
Na pánvi rozpálíme olej
s kouskem másla
a hlídáme, by správná chvíle
se nepropásla
Teď přidáme prášek z hub a podusíme
pak plátky žampionů přihodíme
Solíme a pepříme dle chuti,
ať už je večer nebo poránu,
když hladká už je šťáva
přidáme smetanu.
Lososa prostě na pánvi propečeme
a vložíme na talíř
Jen přelít omáčkou
a už očima jíš...
S bramborovou kaší
anebo pečenými brambory...
Pak velebíš tu sílu
která nám tohle dala
až za hory či za doly... "o)
(Uf to jsem se rozepsala!
Mám hlad jdu vařit...)
filé nemusim, smetanovou omáčku taky ne... ale, jak je to napsáno... hmmm... kdyby mi to někdo takhle podal, tak bych sněd snad i rizoto... tímhle kdybys naplnila nějaký restauraci lístky, tak jim znásobíš obrat
14.06.2009 14:02:00 | drsnosrstej kokršpaněl
Teď nevím, jestli se mi víc líbí představa toho lososa na talíři nebo skvělé sepsání receptu. Paráda, ST.
09.06.2009 23:07:00 | Tygropes
Tvé recepty jsou skvělé. Měla bys to vydat. Veršovaná kuchařka - to by bylo něco.
09.06.2009 08:14:00 | Skalsky Pavel
Musim rict, ze tohle je ten nejlepsi recept, ktery jsem doposud cetla!
08.06.2009 19:28:00 | Dota Slunská
Hmmm..lososa jsme dneska měli ve školní jídelně :-)
08.06.2009 18:45:00 | Chancer
připoměls mi,že mám hlad a toho lososa bych si s chutí dala,ty kuchařský poeto.
08.06.2009 18:14:00 | Marupiara