Konec ?

Konec ?

Anotace: najde někdo někdy odpověď na to, co je dál ?

Sbírka: Myšlenky

Ležíš na smrtelné posteli,
už blíží se to, ty víš.
Čekáš na to již dlouhou dobu,
Ale bojíš se, nad neznámem stojíš.

Najednou plamínek života na svíčce zhas,
vypad ti poslední šedivý vlas.
Ze stromu snáší se poslední list,
proplouvá vzduchem, nečinně, pomalu.

Poslední zrnko písku zbylo ještě v hodinách,
co měří tvůj čas. Ještě minuta.
Teď už ale i to padá dolů, na hromádku dnů a roků,
nezbylo nic, jen čirá prázdnota.

Tvůj život končí…

Ocitl ses na břehu podivné řeky,
toť řeka podsvětí a nikde žádný most,
jen starý převozník, plesnivá loďka a kost.
Na druhém břehu čeká tě peklo či ráj.

Tak nastup a přepluj na onen břeh,
ať zjistíš, co čeká tě tam.
Neváhej, nečekej, cesty zpátky není.
Buď tady strávíš věčnost, nebo můžeš tam k nám.
Autor Le ver luisant, 08.06.2009
Přečteno 304x
Tipy 5
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí