Anotace: *** Literácký receptář ***
1 kg kapřího nebo jiného rybího masa
120 g hladké mouky
30 g sladké papriky
1 lžička pepře
3 stroužky česneku
kari koření
tuk
sůl
Vykostěné maso nakrájíme na proužky 4 x 0,5 cm,
řádně je osušíme a pozor - nesolíme.
Na větším tácu smícháme hladkou mouku s paprikou.
Dobře osušené proužky nejdříve opepříme,
potřeme utřeným česnekem bez soli,
přidáme kari koření a obalíme v paprice
(postup je třeba dodržet, aby maso všechno koření přijalo). Rozpálíme olej tak, aby vložené kousky masa olej neochlazovaly. Používáme friťák.
Těsně před smažením maso obalíme v mouce s paprikou,
neboť stále vlhne. Smažíme zprudka a neustále obracíme.
Škvarky vyjmeme a asi po půl minutě osolíme. Nejlepší jsou čerstvé, přímo z pánve. Do druhého dne je uchováme křupavé rozprostřené na tácu.
... mohu potvrdit ... tak velká ryba aby se z ní získalo dostatečné množství se ještě nenarodila ...
16.06.2009 09:09:00 | JardaCH
No toto!! Už jen zvolené ingredience jsou podle mého gusta. Výsledek určitě velmi chutný
11.06.2009 18:36:00 | Marfuša
bez kostí a s karí... to zní hodně dobře... bohužel si je asi doma neudělám - minimálně, bych pak musel kompletně dezinfikovat friťák... možná venku, někdy...
lákavý
09.06.2009 22:29:00 | drsnosrstej kokršpaněl
Mohu potvrdit, že jsou opravdu lahodné a že každé množství je v tomto případě málo :o))
08.06.2009 20:16:00 | Lorraine
Hochu, když jsem byl u Vás na chalupě, tak mi Tví rodiče to ochutnat nedali, fňúk...
08.06.2009 19:21:00 | Bíša
Taky jsem to mlsala
a bylo to mňami-mňami,
pochutí si i ti, co nemůžou sladké,
ale rádi maso, anebo něco slaný
08.06.2009 18:54:00 | Romana Šamanka Ladyloba
Heč, já je právě dojedla. Originál od autora. Je to to nej z naší rybí kuchyně. Zatím. Předností je, že tam nejsou kosti :-)
08.06.2009 18:49:00 | Štěpina G