Rybí škvarky

Rybí škvarky

Anotace: *** Literácký receptář ***

1 kg kapřího nebo jiného rybího masa
120 g hladké mouky
30 g sladké papriky
1 lžička pepře
3 stroužky česneku
kari koření
tuk
sůl

Vykostěné maso nakrájíme na proužky 4 x 0,5 cm,
řádně je osušíme a pozor - nesolíme.
Na větším tácu smícháme hladkou mouku s paprikou.
Dobře osušené proužky nejdříve opepříme,
potřeme utřeným česnekem bez soli,
přidáme kari koření a obalíme v paprice
(postup je třeba dodržet, aby maso všechno koření přijalo). Rozpálíme olej tak, aby vložené kousky masa olej neochlazovaly. Používáme friťák.
Těsně před smažením maso obalíme v mouce s paprikou,
neboť stále vlhne. Smažíme zprudka a neustále obracíme.
Škvarky vyjmeme a asi po půl minutě osolíme. Nejlepší jsou čerstvé, přímo z pánve. Do druhého dne je uchováme křupavé rozprostřené na tácu.

Autor Gabkinsson, 08.06.2009
Přečteno 858x
Tipy 35
ikonkaKomentáře (14)
ikonkaKomentujících (13)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

... mohu potvrdit ... tak velká ryba aby se z ní získalo dostatečné množství se ještě nenarodila ...

16.06.2009 09:09:00 | JardaCH

líbí

Hmmm...to zní dost lákavě teda...

13.06.2009 23:13:00 | jedam

líbí

Ochutnáno.
Bodováno.
ST!

13.06.2009 14:47:00 | spare

líbí

No toto!! Už jen zvolené ingredience jsou podle mého gusta. Výsledek určitě velmi chutný

11.06.2009 18:36:00 | Marfuša

líbí

bez kostí a s karí... to zní hodně dobře... bohužel si je asi doma neudělám - minimálně, bych pak musel kompletně dezinfikovat friťák... možná venku, někdy...
lákavý

09.06.2009 22:29:00 | drsnosrstej kokršpaněl

líbí

Hmmm, tak na to mám chuť!

09.06.2009 11:13:00 | labuť

líbí

Mohu potvrdit, že jsou opravdu lahodné a že každé množství je v tomto případě málo :o))

08.06.2009 20:16:00 | Lorraine

líbí

Můj docente, minul se rok s rokem.... "o)

08.06.2009 19:28:00 | Churry

líbí

Hochu, když jsem byl u Vás na chalupě, tak mi Tví rodiče to ochutnat nedali, fňúk...

08.06.2009 19:21:00 | Bíša

líbí

Taky jsem to mlsala
a bylo to mňami-mňami,
pochutí si i ti, co nemůžou sladké,
ale rádi maso, anebo něco slaný

08.06.2009 18:54:00 | Romana Šamanka Ladyloba

líbí

mňam:-) já si dám..ju
ST

08.06.2009 18:51:00 | Mbonita

líbí

Heč, já je právě dojedla. Originál od autora. Je to to nej z naší rybí kuchyně. Zatím. Předností je, že tam nejsou kosti :-)

08.06.2009 18:49:00 | Štěpina G

líbí

ST, skvělá básničková mňamka...

08.06.2009 18:44:00 | nejsembásník

líbí

Vynikající! Mlsala jsem přímo mistrovi z ruky..."o)

08.06.2009 18:36:00 | Churry

© 2004 - 2025 liter.cz v1.8.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel