Rybí škvarky

Rybí škvarky

Anotace: *** Literácký receptář ***

1 kg kapřího nebo jiného rybího masa
120 g hladké mouky
30 g sladké papriky
1 lžička pepře
3 stroužky česneku
kari koření
tuk
sůl

Vykostěné maso nakrájíme na proužky 4 x 0,5 cm,
řádně je osušíme a pozor - nesolíme.
Na větším tácu smícháme hladkou mouku s paprikou.
Dobře osušené proužky nejdříve opepříme,
potřeme utřeným česnekem bez soli,
přidáme kari koření a obalíme v paprice
(postup je třeba dodržet, aby maso všechno koření přijalo). Rozpálíme olej tak, aby vložené kousky masa olej neochlazovaly. Používáme friťák.
Těsně před smažením maso obalíme v mouce s paprikou,
neboť stále vlhne. Smažíme zprudka a neustále obracíme.
Škvarky vyjmeme a asi po půl minutě osolíme. Nejlepší jsou čerstvé, přímo z pánve. Do druhého dne je uchováme křupavé rozprostřené na tácu.
Autor Gabkinsson, 08.06.2009
Přečteno 779x
Tipy 35
Poslední tipující: Holis, Justina, Žqáry, jedam, Zasr. romantik, Marfuša, drsnosrstej kokršpaněl, Efiee, labuť, spare, ...
ikonkaKomentáře (14)
ikonkaKomentujících (13)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... mohu potvrdit ... tak velká ryba aby se z ní získalo dostatečné množství se ještě nenarodila ...

16.06.2009 09:09:00 | JardaCH

Hmmm...to zní dost lákavě teda...

13.06.2009 23:13:00 | jedam

Ochutnáno.
Bodováno.
ST!

13.06.2009 14:47:00 | spare

No toto!! Už jen zvolené ingredience jsou podle mého gusta. Výsledek určitě velmi chutný

11.06.2009 18:36:00 | Marfuša

bez kostí a s karí... to zní hodně dobře... bohužel si je asi doma neudělám - minimálně, bych pak musel kompletně dezinfikovat friťák... možná venku, někdy...
lákavý

09.06.2009 22:29:00 | drsnosrstej kokršpaněl

Hmmm, tak na to mám chuť!

09.06.2009 11:13:00 | labuť

Mohu potvrdit, že jsou opravdu lahodné a že každé množství je v tomto případě málo :o))

08.06.2009 20:16:00 | Lorraine

Můj docente, minul se rok s rokem.... "o)

08.06.2009 19:28:00 | Churry

Hochu, když jsem byl u Vás na chalupě, tak mi Tví rodiče to ochutnat nedali, fňúk...

08.06.2009 19:21:00 | Bíša

Taky jsem to mlsala
a bylo to mňami-mňami,
pochutí si i ti, co nemůžou sladké,
ale rádi maso, anebo něco slaný

08.06.2009 18:54:00 | Romana Šamanka Ladyloba

mňam:-) já si dám..ju
ST

08.06.2009 18:51:00 | Mbonita

Heč, já je právě dojedla. Originál od autora. Je to to nej z naší rybí kuchyně. Zatím. Předností je, že tam nejsou kosti :-)

08.06.2009 18:49:00 | Štěpina G

ST, skvělá básničková mňamka...

08.06.2009 18:44:00 | nejsembásník

Vynikající! Mlsala jsem přímo mistrovi z ruky..."o)

08.06.2009 18:36:00 | Churry

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí