Koláč zvaný VODOUCH

Koláč zvaný VODOUCH

Anotace: ***Literácký receptář*** pro začátečníky

Nejsem dobrá kuchařka, přiznávám, natož cukrářka.
Tenhle recept je mé sestry Jany.
Je sice o pár let mladší, ale tady je ,,napřed"!

Domnívám se, že ,,VODOUCHA" mi poradila kdysi schválně.
Tvrdila jsem, že opravdu péct neumím – to vážení a mísení a kynutí…a píchání špejlí !

A taky…nemohla se dívat, jak moji muži devastují jejich tácy s pečivem.

Takže se nebojte, když to zvládnu i já:-)…


1 hrnek vody
1 Hera
1 vanilkový cukr
2 hrnky moučkového cukru
2 lžíce kakaa
1 hrnek polohr.mouky
1 prášek do pečiva
4 vejce
kokos

Voda, Hera, van.cukr, kakao a mouč.cukr se svaří.
Ze vzniklého rozvaru odeberte 1 hrnek na polevu.
Do vychladlého zbytku dejte mouku, prášek do pečiva, vejce.

Dobře promíchejte.

Nalijte na vymazaný a vysypaný plech,
a pečte při 180st. v předehřáté troubě
cca 20-30 minut.

Do ještě horkého těsta vetřete polevu a posypte kokosem.
Po vychladnutí krájejte.

Koláč je vlhký…a jedlý:-)
Autor spare, 08.06.2009
Přečteno 337x
Tipy 13
Poslední tipující: Marfuša, labuť, drsnosrstej kokršpaněl, Bíša, Romana Šamanka Ladyloba, Štěpina G
ikonkaKomentáře (10)
ikonkaKomentujících (8)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

mňam, buchty, koláče atd. můžu v jakémkoliv množství.

14.06.2009 21:15:00 | Gabkinsson

Jednoduché, útok na linii , sladké vyhrává.

14.06.2009 08:17:00 | Marfuša

Na sladký jsem jako ďas a tenhle je fakt dobrej!

09.06.2009 11:20:00 | labuť

viděl, ochutnal, zhltal,
testováno na psech i kočkách, doporučuju

08.06.2009 22:54:00 | drsnosrstej kokršpaněl

To jsou mlsky...

08.06.2009 22:24:00 | Bíša

re Lady: Nejsem si jistá, jestli má moučka stejné chemické vlastnosti jako sladidlo.
Možná se zeptej drsnosrstého kokršpaněla:-)
Nevím, jak je na tom s vařením, ale tohle by Ti asi vysvětlil.

08.06.2009 22:00:00 | spare

pokr.re: tak to prrr!
To jsou myslím nepovolené návnady!
Tedy: pro gabkina bez rumu, když se to náhodou zdrcne:-)

08.06.2009 21:57:00 | spare

re ŠtěpinaG: na tohle je třeba lžičku, a nepráší to:-)
(pro gabkina přidej panáka rumu!)

08.06.2009 21:55:00 | spare

to bych snad někdy mohla zkusit, jen místo moučkového cukru budu muset začít experimentovat s umělým sladidlem a bude to holt bez vanilky

08.06.2009 21:28:00 | Romana Šamanka Ladyloba

Myslím, že tenhle recept jsem taky kdysi zkoušela. A ta vhkost je určitě přednost. Gabkin jistě rád vysvětlí, jak je to s prášením se od pusy při jezení moučníků :-)

08.06.2009 21:10:00 | Štěpina G

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí