bonsai

bonsai

Anotace: automat

vře rozletem - nespoutaně
pak oběsí se na kravatě
žítí jak růst bonsaje
lesknou se nože úsměvů
město bouří klapotem podpatků

den za dnem sypou se
tupé údery - holé nebe
obestření soukolím
poslední pirueta
než v duši cvakne kov

ruce položí se na srdce
vtělená moc -
na cestu svítí si revolverem
jediná pravda na dosah
stiskem ruky

osudy tečou po mramoru
zrození z výsměchu
zvrácenost ambice
skláníme hlavy v pokoře
před obnaženým faktem

syrové zjevení a katarze
útěcha na dosah
v smršti milosrdných slov
soucit studeného deště
než dveře zavřou se

svobodně rosteme jak bonsaje

...
Autor GM, 17.06.2009
Přečteno 287x
Tipy 6
Poslední tipující: Dota Slunská, Romana Šamanka Ladyloba, chroust17, Zpátky
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Výstižná absurdita...

12.07.2010 21:23:00 | Dota Slunská

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí