Dům v zimě

Dům v zimě

Anotace: ó blabla!

I. dům v zimě

lehounce a něžně
po sněhu ťapká
k vrátkům vyvráceným, kouřícím
a s pláčem pootvírá
jejich rozeklanou podstatu
a srdce bije
v šepotu přesýpacích hodin na poušti zazelenalé rudými máky
z břicha drápe se mrtvá sandála nařasených tyčí
iontovou dívku shraňuji v objetí velkých černých tlap
kout můj určen mi byl před rokem vzniku světa

II. zkáza

jsou dívky některé
jak stokrát zopakovaný verš
o andělech
který ztratil význam
s ním se ztratilo celé nebe
a do chvíle než
se narodí nový bůh
žijeme v nicotě
Autor ludmil, 22.06.2009
Přečteno 236x
Tipy 14
Poslední tipující: Koskenkorva, Adie.80, PavelM, kikis, Kávový Poutník, prostějanek, ziriant, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hlavně ta druhá,neboť ses v první zvrhnul. Ale jinak super.

03.07.2009 01:34:00 | Kávový Poutník

smutně-bolně, ale ne celkem beznadějné
líbí se mi obě, i když II. malilinko,
ale opravdu jen malilinko víc

a omlouvám se, mám "zdrobnělinkové" zatmění

22.06.2009 22:01:00 | Romana Šamanka Ladyloba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí