..buď blahořečena..

..buď blahořečena..

Anotace: ..cesta k "uvědomění si" na dlouhou je trať..tak jen ty, kterým holt pomalu to trvá..druhý nezatrať..

Sbírka: ..mimoděk..

Buď blahořečena! Na úvod dalo by se říci
Jsi stínem pokradmým, jenž světlo bere svícím
Do hávu oděna, nad voskem netruchlící
když ztuhl v chladu zim na ráně mokvající..

Buď blahořečena! I středu, v kterém stojíš
Jsi maskou od nás všech, krucifix v plné zbroji
Svým strachem skolena, ni kouř už nezahojí
knot, který tence vzdech´ v církevním předpokoji..

Buď blahořečena! V závěru na přípitek
hlt vína mešního.. Nechalas´totiž zbytek
v touze, jež zkropena a v níž se opojíte
až přijde dnešní host! „Svědomí – tak zde vítej..“
Autor šuměnka, 23.06.2009
Přečteno 315x
Tipy 12
Poslední tipující: hašlerka, Holis, Romana Šamanka Ladyloba, stravla, j.c., al-pacino, WAYWARD, kavec
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

i já jí četla několikrát a myslím,že i pochopila

23.06.2009 23:33:00 | stravla

blahořečme těm, co škodí
umírat se jim bude snáz,
však podruhé se nenarodí
pohltí je led a mráz
***
Jiří senior

23.06.2009 21:14:00 | j.c.

...i já čtu dokola a snažím se pochopit autora i sebe

23.06.2009 10:53:00 | WAYWARD

...moc zajímavé a neotřelé ztvárnění i když si myslím , že to lidičci moc nebudou chápat , co tím vším chtěl básník říci . Moc podařená básnička a čtu si jí už po třetí Jirka

23.06.2009 10:07:00 | kavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí