Rozvod

Rozvod

A zahanbeně usedáš do kouta, ale i tam tě navštíví

Lehneš si do postele a i tam ti zní v uších

Ležíš ve vaně a pouštíš pořád více vody, ale i přes ten proud, to zní

Vezmeš do ruky knihu a přes slzy nevidíš a ten hlas.. křičí na tebe ta slova

Zvedneš se, narovnáš se a hrdě pohodíš hlavou
Usteleš postel
Vypustíš vodu
Zavřeš knihu

A už přede mnou nepláčeš

A já otevřu knihu a přes ty stránky vidím tvůj pláč
Napustím si vanu a potmě na tebe myslím

Sednu si do rohu a zavolám ti
A ty se rozpláčeš, úlevou, účastí


špendlík slyšíš na zem padat

a konec někdy znamená začátek
a konec někdy znamená konec
a konec někdy znamená prázdno

A venku prší

Už není ti líto
v koutě už nesedíš
peřina hřeje
ve vodě ses naučila plavat
kniha ti zní a voní

Vyhrála nad rozvodem, vyhrála nad tím pocitem, že je opuštěná, vyhrála...

A drží v ruce ceduli se slovem cíl

Objímám ji a pláču teď já.. zvládla to, zvládly jsme to a vím,
že cíl je i prvním krokem dál
Autor zelená víla, 24.06.2009
Přečteno 364x
Tipy 21
Poslední tipující: Danger, PIPSQUEAK, BARBYE, WhiteSkull, Romana Šamanka Ladyloba, Sůva, V.N.Losinský, Xindy, Šantir, Bíša, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mám rád Tvé postřehy,pocity , které voní křehkostí a lidstvím...

23.11.2022 22:04:48 | Danger

Silná, nemám slov...*:/*:)

05.10.2011 19:37:00 | PIPSQUEAK

Konec nahání strach, ale když něco končí, pak taky nové začíná a je jen na nás jaké to bude :)
Přeji ti,Vílo plno pěkných začátků a také konců.

11.03.2010 10:27:00 | BARBYE

Ale není to spíš báseň než úvaha? :)

27.07.2009 00:10:00 | Xindy

Děvčico, to se mi líbí. A také ve mě vyvolává myšlenky o velkém srdci.

28.06.2009 18:53:00 | Šantir

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí