Cesta ke smrti

Cesta ke smrti

Anotace: Jiný název k básni mě nenapadl....A k básni: Já jinak o smrti moc nepíšu:D

Ztrácím se ve vlastních snech,
jak svíce, která dohořívá
a ztrácí naději,
a ztrácí dech,
sobě se vysměji,
na počest všech,
připíjím vínem,
po bílých zdech,
maluji splínem
a na druhý břeh
jdu se svým stínem.

Počítám střípky svého života,
jak žebrák, který ztratil vše
a pak naříká,
a pak samota,
mě zamyká.
Ničí mě prázdnota,
trhá mi duši,
lanem mě omotá
a do jejich uší,
o pomoc skřehotám,
všichni jsou hluší.

Umírám ve svém jediném světě,
jak dítě v náručí matky
a v jediné slze,
a v jediné větě,
umírám v mlze.
A na svém hřbetě,
napsáno krví,
na písmo nehledě,
že všichni mrtví,
pomstí se škaredě.
Pomstí se smrtí.
Autor Werdysh, 24.06.2009
Přečteno 335x
Tipy 6
Poslední tipující: Ja-Mijina, mosquito, WAYWARD
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mně se to líbí...moc...sakra jak já ten pocit znám

24.06.2009 22:47:00 | mosquito

...jako báseň je to použitelné

24.06.2009 21:51:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí