blábla

blábla

Anotace: bluableahaha

Sbírka: Kolenové běsy

I.

co říká noc? že je hezký den,
pro toho, kdo v ní má noc jen

že na tobě - říká mi - leží náležitě
že je jako doma ve tvém bytě
že kdybys ji zavřel, skřípnul by sis prsty
a jí bys skřípnul prs

už tedy nemáš chuť se jí dotýkat?
neboť tě obejímá celou vahou
a modrooranžové záblesky ti nahrazuje
zlou úděsností klamu -
chtěl jsi bojovat se životem
a teď tvrdíš, že neexituje?
jednou v poušti zformuje se před tebou

II.

zaříkávám svůj kraj
rybník se dívá
dědovi do očí, na zápraží
je stín, který myje hadrem mopu
v nemocnici sestra, zaříkávám svůj kraj
já jsem ta země tma, a co jsi ty,
sprku měsíce v poušti? jsi bezmezná lež má?
ó vlaj, když jsi už vše zneužila
když rosteš jen pro sebe
prťavoučká, bezvýznamná, špatná
Autor ludmil, 05.07.2009
Přečteno 272x
Tipy 9
Poslední tipující: kikis, Koskenkorva, staruska, WAYWARD, nejsembásník, Romana Šamanka Ladyloba, ziriant
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Začlo to tím zavíráním? Nebo před tím přišel metr, olovnice, cihly a cement, vejce? A člověk, který za tím vším kráčel jako poslední. Vítěz? Nebo jan hloupá kachnička, co nevěděla kam jít a tak se chytla za zástěru tety Ágnes? /Na noc něco, co mě probralo z klidu, a to jsem vypila svůj šálek meduňky. A kecám bláboly, pardon./

06.07.2009 22:52:00 | kikis

má myšlenku, jen se do básně "položit" - zaujala mě

06.07.2009 07:45:00 | staruska

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí