Katedrála

Katedrála

Anotace: ...

...půlnoční sbory
roztančí stíny,
namísto vrcholků
kloubnaté prstence,
po stupních vítězů
popolézají mechy...

...a lampy svítí
jasněji než včera...

...tajemné momenty,
kdy na zdech visí
jména a zásluhy,
vyryté v žule,
okamžik stagnuje
jak stalagmity,
trčení do noci,
temnější než oheň...

...svítilny andělům
uhasil vítr...

...do výšky šplhají
paprsky kolovrátků,
půlnoční sbory
ozvěna opakuje,
šepotavě skandují
stále tatáž hesla
vyrytá do žuly
a malovaná na skle...

...kovové mříže
času neubráníš...

...zítra se v světle zrodí
katedrála...
Autor voedor, 12.07.2009
Přečteno 266x
Tipy 14
Poslední tipující: labuť, Churry, enigman, Květka Š., kikis, NikitaNikaT., WAYWARD, Romana Šamanka Ladyloba, Mbonita
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

na malbě....skleněná...

13.07.2009 07:47:00 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí