Hrad Nehrad

Hrad Nehrad

Anotace: úmorná cesta k tomuto místu, které kdysi oplývalo slávou...dnes zarostlé trny a vysokou trávou...

Na vysokém kopci
stojí starý hrad
pod ním zpustlé hroby
nebožtíci mají hlad
***

nad branou dva erby
urozených pánů
staré prolezlé červy
kořistí pro vránu
***

Z helmic mrtvých stráží
na odpočinek věčný
hniloba rozkladu vyráží
puchem mrtvolným
***

rozeklaný chřtán hvozdu
starý hrad obpíná
pověz starému drozdu
kde si má peří vypínat
***

třeba ti drozd zato poví
tajemství hradních pánů
jak šlechticové loví
jeleny na jednu ránu
***

dnes již rozvaliny zřícené
zdi obrostlé plevelem a trny
turistů nohy zřízené
po dlouhém úmorném putování
Autor Tomáš Přidal, 17.07.2009
Přečteno 223x
Tipy 5
Poslední tipující: ziriant, Radek.oslov.Šafárik, Elza511, Kars
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tajemné zakoutí
a všude plno ruží
jen princezna tu sny splétá
kdo jí hlídá

21.07.2009 17:49:00 | Radek.oslov.Šafárik

Moc pěkně napsané a kdepak se ten hrad nachází?

17.07.2009 09:51:00 | Kars

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí