Říše a nenaplněná číše

Říše a nenaplněná číše

Anotace: Je půlnoc, můj pokoj je plný tmy a jen lampička nad postelí osvětluje zatím prázdný papír, který je jako zázrakem plný...

A zase bloudím
Snovou sítí
V krajinách
Nekonečných světel
Hvězd a Sluncí
Sama sebe soudím

Na místech
Kde je jen klid
A v listech vody
Mi zpívá
Jezerní lid
Se toulám
Plná otázek
A sebe samotné

Mé rty malují
Slova
Kterým nerozumím
Přestože znám
Jejich význam
A ruce
Písmenky zaplňují
Prázdný papír
Který zahaluje dým
Nerýmující se rým
A čas sám
Osobně

Klíč do zámku
Zapadá
Dveře se otvírají
K mým zákoutím duše
A prázdným dnům
Které nikdy
Nebyly prázdné
Tak jako dům
Jenž vždy byl plný

Tak už se neptej
Kde jsem
Když mne hledáš
Protože ve své řiši
Snů a Kouzel
Proplouvám
S hlavou prázdnou
Až je plná
A ani se nediv
Že nemáš
Plnou číši
Sama se nenaplní

Tak otevři oči
Ty Vílo dnů
Paní
Neplnících se snů
A podej
Číši Světla
Už kapky pučí
Svítí pole máků
Tou oslepující září
Rudého tepla

Autor Denael, 21.07.2009
Přečteno 282x
Tipy 3
Poslední tipující: Atropa bella-donna, Gudula, Jana M.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí