Lež za pravdou, pravda za lží..

Lež za pravdou, pravda za lží..

slzy z kaktusu
jenž uvadá každým dnem
chvíle v oparu mlžných
představ stopené
v nektaru květů

vůně linoucí se
omámení pod zahalenými
křídly snění

chladnoucí rampouchy
ve slunečním stínu
pár smazaných vzpomínek
z kůry
když v podvečeru
odlétá cit na křídlech můry...




...za obzor v nekonečno
poznání
kde běsnící koráb vlnami
zatracení se prohání
pirátské duše
ukradeného štěstí nůše
a vše to jen pro vlaštovky
s nicotnou hodnotou

pak že svět ještě zavání
dobrotou?

ba
ani nebeskou nahotou
jež mizí
když
slunce je měsíci cizí

tam

v očích magií dalekohledu
mizí svět v dohledu
a kdo znát chce pravdu
nedozví se

i za lež platí se
dnes draho

na dně keramických váz
zdobených dlaněmi láskou

tak

potápím ke dnu ten koráb
špatných cest

dál nechci žít už jak
klaun s maskou

přeji si
jen pravdu učit se v srdci nést....

- aby každý měl možnost porozumět krásné to řeči hvězd -
Autor padající do neznáma, 21.07.2009
Přečteno 243x
Tipy 22
Poslední tipující: Holis, NikitaNikaT., zlomený a nanicovatý -__-, Bíša, Psavec, enigman, Mbonita, mamina, jedam, Romana Šamanka Ladyloba, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to zvláštní a docela se mi to i líbí, ale nesedí mi ty přesahy.

21.07.2009 18:48:00 | lidus

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí