Otazník

Otazník

Anotace: Co bude zítra? A co dál?

Proč srdce moje tolik vzlyká,
v dobrou náladu nevěří,
když v mojí ruce dřímá klika
a stojím mlčky u dveří?

Je za mnou tolik krásných chvil,
železná košile a zvyk,
špetka práce a tisíc mil.
Přede mnou? Snad jen otazník.

Jen těžko sahám po důvěře,
jen těžko sbírám odvahu,
otevírám dubové dveře
a hle, už stojím na prahu.

Bude den zase jako včera?
Co zkazím? A co dovedu?
A má noha, rázem tak smělá,
vykročí rychle kupředu,

neboť ji vede pevný zvyk:
život je velký otazník.
Autor Zelená okurka, 22.07.2009
Přečteno 282x
Tipy 12
Poslední tipující: Bíša, Zasr. romantik, Paulín, Květka Š., Gudula, Flamy, al-pacino, Jana M., labuť
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ať v životě z každého otazníku uděláš ze štěstí velkou kliku. ST

23.07.2009 07:49:00 | Zasr. romantik

Povedená básnička.
Supertipová 1.

22.07.2009 21:17:00 | Paulín

...souhlas.

22.07.2009 09:26:00 | Jana M.

Nikdy člověk neví, co přinese další den, ale možná je to dobře někdy nevědět...

22.07.2009 09:26:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí